Produse si substante ce pot cauza pierderea parului: Ce ar trebuii sa stii


  1. Șampoane cu substanțe agresive: Unele substanțe chimice găsite în șampoanele dure pot fi agresive pentru scalp și pot cauza iritații sau chiar pierderea părului. Sulfații, parabenii și siliconii sunt ingrediente controversate care ar trebui evitate atunci când alegeți produsele de îngrijire a părului.
  2. Tratamente cu căldură excesivă: Utilizarea frecventă a uneltelor de coafat, cum ar fi placa de îndreptat sau ondulatorul, la temperaturi ridicate (230 grade Celsius) poate deteriora firul de păr și poate duce la pierderea acestuia. Este important să utilizați astfel de dispozitive cu moderație, la temperaturi de 180-190 grade Celsius.  Este crucial sa aplicati protectie termica inainte de fiecare coafare.
  3. Vopsirea excesivă a părului: Substanțele chimice din vopselele de păr pot afecta sănătatea firului de păr. Vopsirea frecventă a părului poate duce la uscarea și subțierea acestuia, ceea ce poate contribui la pierderea părului pe termen lung. Alege atunci cand este posibil o vopsea fara amoniac, sau una cu un continut redus de amoniac. Evita pe cat posibil decolorarile pe toata lungimea si opteaza pentru intretinere, improspatare de balayage sau decolorarea radacinilor.
  4. Anumite medicamente: Unele medicamente au ca efect secundar pierderea părului. Printre acestea se numără antidepresivele, medicamentele pentru hipertensiune arterială și tratamentele pentru cancer. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră dacă observați că luați un medicament care ar putea afecta sănătatea părului. Adauga in dieta legume proaspete si fructe, pentru a-ti asigura necesarul de vitamine si aminoacizi esentiali. Suplimentele alimentare sunt o alternativa pentru situatiile in care nu reusesti sa iti asiguri necesarul din alimentatie.
  5. Dieta și deficiențele nutriționale: O alimentație necorespunzătoare și deficiențele nutriționale pot contribui, de asemenea, la pierderea părului. Deficitul de vitamine și minerale esențiale, cum ar fi fierul, zincul și vitaminele B, poate afecta sănătatea părului.

Este important să fim conștienți de impactul anumitor produse și substanțe asupra sănătății părului. Îngrijirea corespunzătoare și evitarea expunerii excesive la substanțe dăunătoare pot contribui la menținerea unui păr sănătos și frumos. În cazul în care observați că pierderea părului devine o preocupare serioasă, consultați un specialist în sănătatea părului pentru a identifica cauza și a primi sfaturi personalizate.

Scrie un comentariu

Te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont pentru a putea scrie comentarii