Ce inseamna Green Cosmetics?

Cum se deosebesc cosmeticele verzi de cele conventionale?

 

Ingrediente naturale și organice: Cosmeticele verzi conțin în general ingrediente naturale, precum uleiuri esențiale, extracte de plante, unturi naturale și altele. De asemenea, ele pot să utilizeze ingrediente certificate organic, ceea ce înseamnă că acestea au fost cultivate fără utilizarea pesticidelor sau a altor substanțe chimice nocive. Pura Kosmetica contine in fiecare gama dedicata, un ingredient activ pentru fiecare tip de par: Ulei de Amla, Unt de Karite, Lapte de Bumbac, Ulei Biologic de Floarea Soarelui, Ulei de Susan, Extract de Afine, Extract de Ghimber, Urzica si Salvie. In plus toate produsele contin PK Ferm Complex, un extract rezultat din Hiperfermentatia amestecului de Ovaz, apa de Orez si Ghimbir din productie organica. PK Ferm Complex multiplica beneficiile fiecarui ingredient in parte, pentru a avea un par mai stralucitor, matasos in culori mai vibrante si care ofera extra-protectie.

 

Absența substanțelor chimice dăunătoare: Produsele cosmetice verzi tind să evite sau să minimizeze utilizarea substanțelor chimice dăunătoare sau iritante, precum parabeni, sulfuri, coloranți artificiali sau parfumuri sintetice.

Pura Kosmetica este formulata fara Parabeni, fara SLES si SLS, fara EDTA. Produsele nu au Coloranti sau Petroleum si Uleiuri Minerale. O formuna profesionala Pura ca si numele Pura Kosmetica.

 

Protejarea mediului: Producția de cosmetice verzi este adesea mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Acest lucru poate însemna folosirea ambalajelor reciclabile, reducerea emisiilor de carbon în procesul de producție și promovarea sustenabilității în toate etapele de fabricație.

 

Nu sunt testate pe animale: Multe produse cosmetice verzi sunt etichetate ca fiind cruelty-free, adică nu sunt testate pe animale, ceea ce este important pentru cei preocupați de bunăstarea animalelor. Pe langa faptul ca nu sunt testate pe animale, produsele Pura Kosmetica sunt si Vegane.

 

Ideea de cosmetice verzi a apărut pe fondul creșterii preocupărilor legate de impactul asupra sănătății și a mediului al produselor cosmetice tradiționale, care pot conține substanțe chimice potențial dăunătoare. Consumatorii din ce în ce mai mulți și mai conștienți caută alternative mai sănătoase și mai ecologice pentru produsele lor de îngrijire personală.

 

În concluzie, cosmeticele verzi reprezintă o mișcare către produse mai naturale, mai sustenabile și mai sigure pentru consumatori și pentru mediu, reflectând o preocupare crescută pentru sănătatea noastră și pentru binele planetei.

 

Alege Pura Kosmetica – Bun pentru tine, Bun pentru mediu!

Scrie un comentariu

Te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont pentru a putea scrie comentarii