NICKEL TESTED: Garantia sigurantei pentru par si piele

Ce este Nikelul?

 

Nikel este un metal ce se gaseste in cantitati infime in corpul uman, dar este foarte raspandit in natura, in multe tipuri de mancare si in obiectele comune de uz zilnic.

 

Nikelul nu este un ingredient folosit in produsele cosmetice, dar este o substanta ce contamineaza produsele cosmetice, astfel este o impuritate, ce provine din materialele crude (pigmenti, plante) si este foarte rar un reziduu al procesului de fabricatie.

 

Nikelul este in principal un activator al alergiilor de piele cum ar fi dermatita alergica de contact. Reactiile erau atat de raspandite incat nikelul si compusii cu nikel au fost interzisi in industria cosmetica de mai bine de 10 ani (EC regulation no. 1223/2009)

 

Nikel Tested sau Nikel Free ?

 

Din moment ce aceasta impuritate nu poate fi eliminata in totalitate, legistlatia actuala permite prezenta unor cantitati aproape nedetectabile.

 

Tehnologia disponibila in acest moment nu permite crearea de produse cosmetice 100% fara nikel, cu toate astea se poate acorda o atentie sporita in alegerea ingredientelor, apoi in testarea produselor pe durata intregului proces de productie, pentru a ne asigura ca urmele de nikel sunt la cel mai scazut nivel posibil, cea ce face ca produsele sa primeasca certificarea de Nikel Tested.

 

In procesul de fabricare a produselor Pura Kosmetica se respecta cu rigurozitate normele in vigoare si fiecare lot de ingrediente este testat pentru Nikel, ingredientele folosite nu depasesc nici o data normele impuse de lege.

 

La ce foloseste certificarea de Nikel Tested?

Cum am vazut deja, toate produsele trebuie sa respecte norme de calitate si siguranta pentru consumatori, pentru a evita posibilele reactii alergice chiar si la cei mai sensibili dintre consumatori.

 

Certificarile suplimentare de genul Nikel Tested, garanteaza inca o data clientilor faptul ca produsele sunt testate si imbunatatite constant.

 Asta inseamna ca fiecare lot de produs in parte este testat de laboratoare acreditate pentru detectarea cantitatii de Nikel prezenta in produs. Aceasta testare este importanta pentru toate persoanele cu o puternica alegie la Nikel

 

Produse pentru par testate pentru Nikel

 

Intreaga gama de produse pentru par a fost, prin urmare, supusă unor teste riguroase care certifică respectarea legislației actuale si o cantitate aproape nedetectabila de nikel.

Tuturor clientilor cu pielea sensibila le este recomandat sa foloseasca produse Nikel Tested si o coloarare pentru par cu un continut redus de amoniac pentru a elimina orice risc de alergie care  poate aparea in timpul sau dupa aplicarea produsului. Pentru nuantarea suvitelor sau pentru re-improspatarea culorilor cosmetice, se poate apela la o masca restructuranta hidratanta cu o concentratie mare de pigmenti directi, pentru culori intense si un par stralucitor si hidratat.

 

O zi frumoasa incepe cu un par frumos!

HairConcept.ro

Scrie un comentariu

Te rugam sa te autentifici sau sa iti creezi un cont pentru a putea scrie comentarii